Alle paddenstoelen
Cantharel
Gevorderd

Cantharel

Cantharellus cibarius

De cantharel is Nederland ook bekend onder de naam hanenkam. Deze paddenstoel is al eeuwenlang enorm gewild. Misschien wel de meest gewilde paddenstoel in de keuken. Je komt de naam overal tegen in het huidige straatbeeld - op huizen, restaurants, hotels etc. Een cantharel heeft een duidelijke gele tot licht-oranje kleur en heeft een middelgrote voet en hoed. De paddenstoel is ongeveer tussen de 4 en 8 cm groot. De natuurlijke groeiomgeving waar ze graag bovenop groeien is de wortels van de volgende bomen: eik, beuk, berk en alle sparsoorten.

Kweektijd

Alleen in het wild / experimentele buitenkweek

Moeilijkheid

Gevorderd

Smaakprofiel

De geur van de cantharel is zoet en heeft een lichte geur van abrikozen. De smaak is beetje zoet met een licht zwarte peper ondertoon.

Kooktips

De recepten zijn eindeloos en ze zijn bijna allemaal erg lekker. Je kan de paddenstoel als de basis gebruiken van je gerecht, of er een saus mee maken voor een stuk vlees of vis. In de klassieke Franse keuken kan je veel geweldige recepten vinden die gebruik maken van de cantharel. Je kan o.a. soep, saus en souffle recepten vinden.

Wil je Cantharel proberen?

Bestel verse Cantharel paddenstoelen of kweek ze zelf thuis met een van onze kweeksets.